Matsvinn

En av våra hjärtefrågor är att begränsa matsvinn. Vi ogillar skarpt att det slängs mycket mat i världen. Detta gör att vi är noga med att minimera matsvinnet hos oss, detta trots att vi har en restaurang. Restaurangen slänger mindre mat än ett standardhotell i Sverige.

De olika sätten vi jobbar med matsvinn är:
* Inköp – vi köper inte in mer än vad vi kan använda
* Vi använder frys i stor utsträckning för att kunna jobba med rätt mängd råvaror efter behov
* Vi lagar inte mer än vad vi tror kommer gå åt
* Vi uppmanar våra gäster att inte ta mer mat än man äter upp, även om man givetvis får äta så mycket man vill på våra frukostbufféer mm
* Vi tar vara på överblivna råvaror och lagar mat utifrån vad som behöver användas
* Vi gör exempelvis glass om vi har grädde över och liknande lösningar
* Vi tar vara på överbliven färdig mat genom att göra matlådor som läggs i frysen. Dessa äter vi sedan till lunch en annan dag