Historik

2014 kom vår ägare Camilla på den första idén som så småningom skulle landa i vår verksamhet.

Idén kom efter att hon haft många och långa samtal med den japanska utbytesstudent från Japan som vid tillfället bodde hemma hos henne. Samtal om ungdomar, behov och förutsättningar.

Eftersom Camilla är entreprenör och har mycket erfarenhet av flera olika saker så kom idén om att kombinera detta i en form av behandling/rehabilitering för människor. Tanken på att erbjuda sysselsättning och framför allt en möjlighet att prova många olika typer av arbetsuppgifter var grunden eftersom målet är att varje person ska hitta sin passion, vad han/hon brinner för och vill göra framöver.

Nyckeln till framgång tror Camilla är att man hittar det som får en att må bra, oavsett om vi pratar om arbete, boende, fritid eller socialt sammanhang. Genom att hitta detta finns större möjlighet att lyckas.

Detta blev starten till ett flera år långt sökande efter lokaler och upprättande av verksamhet.

I oktober 2019 fanns slutligen ett hyreskontrakt på en anläggning och förberedelserna för en verksamhet kunde påbörjas.

Efter tillträdet i april 2020 hamnade fokus på att ekonomiskt försöka överleva den corona-pandemi som drog in över världen strax innan, eftersom de planer på tillfällig verksamhet för ekonomins skull som fanns drastiskt förändrades i och med detta. I kombination med denna ekonomiska överlevnad påbörjades arbetet med att renovera lokalerna som var nedslitna efter att ha stått tomma i tre år och dessförinnan agerat asylboende.

Efter hand har nu verksamheten byggts upp och arbete med renovering och bygga upp nya verksamheter som inte är lika utsatta för pandemin närmar sig sitt slut.

Parallellt har arbetskooperativsverksamheten startats och vi arbetar på att utöka denna successivt. Vi vill växa sakta då vi är måna om att ta hand om de personer som kommer till oss och vi vill verkligen få bra resultat från vår verksamhet.